Gymtopia is het nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. 

Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen krijgen de kans om te schitteren op een happening waar alle supporters welkom zijn en elke deelnemer kan tonen wat hij kan.

Het Gymtopia programma kadert binnen het Gymfed-sportmodel waarin sporters uit de fase 'Basisvorming' volgens hun noden, wensen en ontwikkeling optimaal begeleid kunnen worden.

Nieuws

5 weetjes over Gymtopia

Woensdag 6 sep 2023

Tijdens de fase Basisvorming in het Gymfed-sportmodel worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd in een uitdagende omgeving.

Artigym Herzele

"Gymtopia implementeren in onze clubwerking gaf ons veel positieve energie"

Dinsdag 18 apr 2023

Artigym Herzele, een club uit de Vlaamse Ardennen telt 350 leden. We ontmoeten er de enthousiaste voorzitter Inge Gysels voor een clubbezoek en interview. Onder Inge's impuls startte de club dit seizoen met Gymtopia voor alle 7-8 jarigen. Benieuwd naar hun aanpak en ervaringen? Lees dan zeker verder.

Alle oefenstof Gymtopia in een overzicht

Vrijdag 9 sep 2022

Wil je graag een A1 poster ontvangen om op te hangen in jullie zaal? Volg dan zeker de sessies Gymtopia op het Kaderweekend.
Alle clubs ontvangen een poster bij deelname aan één van de sessies Gymtopia.

Hoe Gymtopia integreren in jouw club?

Dinsdag 8 feb 2022 om 11:07

Een brede fysieke basisvorming aanbieden aan jonge sporters brengt heel wat voordelen met zich mee. Gymtopia werd speciaal voor sporters van 7 en 8 jaar ontwikkeld. De focus van het programma ligt op het brede aanbod. Het specialiseren in één discipline gebeurt idealiter niet vroeger dan 9 jaar. Maar hoe kan je dit nu best als club organiseren? We geven je hieronder enkele handige tips mee! 

Gymfed-sportmodel sportmodel

Het Gymfed-sportmodel: Waar staan we nu?

Donderdag 13 jan 2022

Eind augustus werd het Gymfed-sportmodel gelanceerd. Hierin staat de sporter centraal, net zoals zijn fysiek en mentaal welzijn tijdens het sporten. Het Gymfed-sportmodel formuleert kenmerken van de sporter en aandachtspunten om de sporter een unieke, kwalitatieve en persoonlijke sportervaring te kunnen bieden. Maar waar staan we nu bij het begin van 2022 in de toepassing van het Gymfed-sportmodel?

Geslaagde eerste Gymtopia happening

Maandag 25 okt 2021

Op zondag 24 oktober ging in Nazareth de eerste Gymtopia happening van het seizoen door. We zagen vooral heel veel blije gezichtjes :)

Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

Vrijdag 24 sep 2021

Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

Speel het Gymtopia gezelschapspel

Woensdag 15 sep 2021

Download het coole Gymtopia gezelschapspel en daag je vriendjes of familie uit!

Foto / Griet Gillisjans

Beeldmateriaal oefenstof Gymtopia beschikbaar

Woensdag 23 sep 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom hebben we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld gebracht.

Wil je graag op de hoogte blijven van Gymtopia? Laat hier je mailadres achter.