Gymtopia is het nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. 

Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen krijgen de kans om te schitteren op een happening waar alle supporters welkom zijn en elke deelnemer kan tonen wat hij kan.

Het Gymtopia programma kadert binnen het Gymfed-sportmodel waarin sporters uit de fase 'Basisvorming' volgens hun noden, wensen en ontwikkeling optimaal begeleid kunnen worden.

Nieuws

Hoe bouw je als clubbestuur aan een opgeleid trainersteam?

Maandag 16 mei 2022 om 10:00

Trainers bepalen in grote mate het succes van de sportclub. De complexe sporttechnische vereisten van onze sport en de huidige sociale en maatschappelijke context leggen een hoge druk op onze (jonge) lesgevers. Een goed opgeleid trainersteam is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

Hoe Gymtopia integreren in jouw club?

Dinsdag 8 feb 2022 om 11:07

Een brede fysieke basisvorming aanbieden aan jonge sporters brengt heel wat voordelen met zich mee. Gymtopia werd speciaal voor sporters van 7 en 8 jaar ontwikkeld. De focus van het programma ligt op het brede aanbod. Het specialiseren in één discipline gebeurt idealiter niet vroeger dan 9 jaar. Maar hoe kan je dit nu best als club organiseren? We geven je hieronder enkele handige tips mee! 

Coronamaatregelen Gymfed-organisaties vanaf 28.01

Maandag 24 jan 2022

Naar aanleiding van het overlegcomité van vrijdag 21 januari is er terug publiek toegelaten op onze sportwedstrijden. LET OP! Voor sommige organisaties worden er lokaal strengere maatregelen genomen waardoor publiek alsnog niet mogelijk is. 

Gymfed-sportmodel sportmodel

Het Gymfed-sportmodel: Waar staan we nu?

Donderdag 13 jan 2022

Eind augustus werd het Gymfed-sportmodel gelanceerd. Hierin staat de sporter centraal, net zoals zijn fysiek en mentaal welzijn tijdens het sporten. Het Gymfed-sportmodel formuleert kenmerken van de sporter en aandachtspunten om de sporter een unieke, kwalitatieve en persoonlijke sportervaring te kunnen bieden. Maar waar staan we nu bij het begin van 2022 in de toepassing van het Gymfed-sportmodel?

Coronamaatregelen Gymfed-organisaties

Woensdag 12 jan 2022

Met heel veel goesting kijken we uit naar de Gymfed-organisaties die voor de deur staan. Het Gymfed-team stelt, samen met haar organiserende clubs, alles in het werk om haar organisaties te laten verlopen volgens de geldende coronamaatregelen.

Club in de kijker - RSC THE HANDLES vzw

Woensdag 8 dec 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten 2021 af met Rope Skippingclub The Handles. 

Geslaagde eerste Gymtopia happening

Maandag 25 okt 2021

Op zondag 24 oktober ging in Nazareth de eerste Gymtopia happening van het seizoen door. We zagen vooral heel veel blije gezichtjes :)

Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

Vrijdag 24 sep 2021

Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

Vraag van trainster Eva

Dinsdag 21 sep 2021

”Wij zijn gestart met het Gymtopia programma met slechts een klein groepje gymnasten van 7-8 jaar. Hoe integreren we Gymtopia in onze clubwerking voor alle 7-8 jarigen?”

Speel het Gymtopia gezelschapspel

Woensdag 15 sep 2021

Download het coole Gymtopia gezelschapspel en daag je vriendjes of familie uit!

Opleidingskalender 2021-2022 nu online

Woensdag 18 aug 2021

De online opleidingskalender voor alle trainers, juryleden en bestuurders is beschikbaar. Een mini-site waar alle Gymfed- en vts-opleidingen gebundeld zijn, perfect om jouw persoonlijke opleiding uit te kiezen.

Wedstrijdaanbod 7-8 jarigen

Vrijdag 11 jun 2021

Vanaf volgend seizoen is Gymtopia hét aanbod voor alle 7- en 8-jarigen (geboortejaar 2015 en 2014). De leeftijdscategorieën met geboortejaar 2015 en 2014 zullen dus geen aanbod meer hebben op de wedstrijden en recreatoernooien.

Het Gymfed opwarmlied is een hit!

Maandag 19 apr 2021

Hou de sfeer erin! Een toffe start van de training of toonmoment in de club zorgt voor de nodige ambiance om er vol goesting tegenaan te gaan. Met het Gymfed opwarmlied heb je gegarandeerd een fantastische start van de training. Beweeg, dans en doe mee op het Gymfed opwarmlied!

Succesvolle try-out Gymtopia

Dinsdag 6 okt 2020

Gymtopia, het nieuwe sporttechnische programma voor 7- en 8 jarigen en de bijhorende happenings zijn nieuw voor de kinderen, de clubs, maar ook voor ons als federatie. Daarom organiseerden we op 3 oktober een try-out om het programma en het verloop van een happening uit te proberen.

Foto / Griet Gillisjans

Beeldmateriaal oefenstof Gymtopia beschikbaar

Woensdag 23 sep 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom hebben we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld gebracht.

Wil je graag op de hoogte blijven van Gymtopia? Laat hier je mailadres achter.