Happenings

Een happening is het ideale moment voor het kind om te schitteren voor ouders, familie en vrienden. Er wordt in 9 posten gewerkt (één per dier) en aan elke post kiest het kind welk level hij of zij wil tonen (1-2-3-4-Bonus). De beoordeling is heel laagdrempelig en wil aan de hand van een 3-puntenschaal een indicatie geven in welke mate het kind dit level beheerst. Op het einde krijgt elk kind een medaille als beloning en schitteren zo aan de victorywall op hun gloriemoment.

Vanaf het seizoen 2021-2022 zal Gymtopia hét aanbod zijn voor alle 7- en 8-jarigen.

SAVE THE DATE! 

- 24 oktober 2021 - Nazareth
- 13 - 14 november 2021 - Brugge
- 27-28 november 2021 - Oostende
- 26-27 maart 2022 - Leopoldsburg
- 14 mei 2022 - Hasselt
- 4-5 juni - Jabbeke

PRAKTISCHE INFO

  • Deelnemers hebben geen licentie nodig om deel te nemen aan een happening (in 2020-2021 wel nog toegelaten), er wordt gewoon ingeschreven per organisatie
  • Inschrijven kan steeds tot 4 weken voor de happening
  • De kinderen dragen sportieve kledij: T-shirt met shortje of een turnpak (met shortje)
  • We verwachten van alle deelnemende clubs om minimum één jurylid ter beschikking te stellen. Kom je met een grote groep, geef er dan meerdere op, zodat de happening vlot kan verlopen. Iedereen met een jurydiploma of een trainersdiploma (ongeacht de discipline) mag en kan Gymtopia jureren. Een korte briefing bij de start geeft wat meer wegwijs
  • De oefeningen moeten niet allemaal van buiten geleerd worden, de trainer mag gerust uitleg geven of voorzeggen. Voor level 4 is het wel interessant dat de kinderen de volgorde kennen van de diertjes met een 'choreografie'.
  • Kalender 2021-2022 - Ontdek hier alle happenings 

TRY-OUT

We organisereerden op 3 oktober 2020 een try-out om een vlot verloop van een happening uit te testen en bij te sturen waar nodig. De kinderen hadden het enorm naar hun zin en Gymbo en Gymba waren ook van de partij!

Wil je graag op de hoogte blijven van Gymtopia? Laat hier je mailadres achter.