Gymtopia is het nieuwe sporttechnisch gym-programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen krijgen ook de kans om te schitteren tijdens een happening waar alle supporters welkom zijn en elke deelnemer aan de hand van een stempelkaart kan tonen wat hij kan.

Nieuws

3 Gymtopia happenings in voorjaar 2021

Donderdag 17 dec 2020

Zoals voorzien, plannen we dit voorjaar 3 happenings Gymtopia. Tijdens de happening staat het kind centraal. Hij of zij krijgt de gelegenheid om te schitteren voor ouders, vrienden en supporters. Gezien er veel oefeningen worden uitgevoerd en élk kind beloond wordt voor wat hij of zij probeert, wordt de prestatiedruk beperkt. 

Het opzet is dan ook dat iedereen naar huis gaat met een grote glimlach en een positief gevoel.

Update programma Gymtopia

Dinsdag 8 dec 2020

We ontvingen na de try-out en de webinar die doorging op het Kaderweekend@Home veel feedback op het nieuwe Gymtopia-programma. Er waren een aantal suggesties op vlak van de inhoud van het programma om het nog duidelijker, vlotter te organiserend en breder vormend te maken.

Succesvolle try-out Gymtopia

Dinsdag 6 okt 2020

Gymtopia, het nieuwe sporttechnische programma voor 7- en 8 jarigen en de bijhorende happenings zijn nieuw voor de kinderen, de clubs, maar ook voor ons als federatie. Daarom organiseerden we op 3 oktober een try-out om het programma en het verloop van een happening uit te proberen.

Foto / Griet Gillisjans

Beeldmateriaal oefenstof Gymtopia beschikbaar

Woensdag 23 sep 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom hebben we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld gebracht.

Foto / Griet Gillisjans

Opnames oefenstof Gymtopia gestart

Woensdag 19 aug 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom willen we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld brengen.

Gymtopia voorgesteld op ATV's

Vrijdag 5 jun 2020

Door de coronacrisis zaten de Algemene Technische Vergaderingen in een ander jasje. Uiteraard zijn we reeds volop bezig met de voorbereiding voor het volgende seizoen en willen we ook onze clubs hierover informeren. Zo werd zaterdag 6 juni ook het nieuwe programma "Gymtopia" voorgesteld!

Wil je graag op de hoogte blijven van Gymtopia? Laat hier je mailadres achter.