345 Blije gezichtjes op Gymtopia happening in Brugge

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 29 nov 2022

Terugblik op de Gymtopia happening van afgelopen weekend

Een eerste positief en motiverend toonmoment voor 7-8 jarigen is het absolute doel van een Gymtopia happening. En of we hierin geslaagd zijn, lees je in onderstaand artikel.

Het was een toffe en leerrijke dag in Brugge

345 Kinderen uit 20 clubs stonden te popelen om te tonen wat ze konden. Samen met Gymbo werd de Gymtopia happening op zondag 27 november op gang getrapt. Op de aanstekelijke melodie van het Gymfed opwarmlied werden de spieren los gemaakt. Verspreid over 8 postjes in de Topsporthal te Brugge gingen de deelnemers aan de slag. Van evenwicht op de balk tot hangen en zwaaien aan de rekstok, van basissprongen op de trampoline tot steunen in de herenbrug, alles kwam aan bod. Een brede fysieke basisvorming bij deze jonge sporters draagt namelijk bij tot levenslang sporten. Het publiek liet van zich horen en de kids waren enthousiast. 

Een stempelkaart en medaille voor elke deelnemer werkt motiverend

Aan elke post wordt een andere oefening uitgevoerd. En er is keuze tussen level 1 en 4. Elke deelnemer kan dus op zijn of haar niveau tonen wat hij kan. Zelfvertrouwen tanken en trots zijn op je kunnen staat centraal. Met een ingevulde stempelkaart en medaille rond de nek sluit elke deelnemer zijn Gymtopia happening af. De vele blije gezichtjes vallen op.

Wil jij ook deelnemen met jouw 7-8 jarige sporters aan een Gymtopia Happening?

Geef je dan nog snel op voor één van de Happenings in 2023. Je hebt keuze uit zes verschillende data en locatie. Daar zit ongetwijfeld eentje bij die voor jouw sporters past. Je kan ze hier terugvinden.

Heb je nog vragen rond Gymtopia?

Weet je niet hoe oud je sporters mogen zijn om deel te nemen aan de Happenings? Zoek je het programma of heb je een meer gerichte vraag? We staan voor jou klaar! Bekijk hier alle praktische info rond Gymtopia. Toch nog een vraag? Laat het ons weten!