Club in de kijker - RSC THE HANDLES vzw

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 8 dec 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten 2021 af met Rope Skippingclub The Handles. 

De Rope Skippingclub uit Deinze, The Handles, werd opgericht in 1999. De club is een leuke en gezellige omgeving waar iedereen welkom is. Enerzijds bieden ze kwalitatieve trainingen aan voor sportievelingen die één dag per week willen springen. Veel beweging, plezier en teamwork staan hierbij centraal. 

Anderzijds sporen ze graag jong talent op dat ze de kans geven om competitie te doen en misschien zelfs door te groeien naar de (inter)nationale top. De club is actief in de discipline Rope Skipping, Recrea Rope Skipping & Gymtopia.

De naam ‘The Handles’ verwijst naar het handvat van een springtouw maar ook naar de slogan ‘you can handle it” omdat ze er vast van overtuigd zijn dat elkeen, op zijn/haar eigen niveau, binnen de club iets te betekenen heeft.

De skippers nemen aan heel wat nationale kampioenschappen deel. Speedkanonnen Lowie en Julie verdienden zo op het Belgisch Kampioenschap in november de bronzen medaille in de categorieën mannen 19+ en vrouwen 16-19 jaar! 


Naast de toernooien voor de oudere skippers nam de club onlangs ook deel aan een Gymtopia Happening van Gymfed. Op initiatief van trainster Barbara namen zes skippertjes met veel enthousiasme deel aan het nieuwe Gymfed-programma. Trainster Barbara geeft training aan de kleuters binnen The Handles en is ook zeer enthousiast over het Kidies programma. 

Het programma Gymtopia en de bijhorende happenings kaderen in het Gymfed-sportmodel. In dit sportmodel worden er voor de verschillende doelgroepen, diverse begeleidingsconcepten en initiatieven ontwikkeld. Op die manier krijgt elke sporter een unieke, kwalitatieve en persoonlijke sportervaring aangeboden.

De skippers legden 9 postjes af. Elk postje werd voorgesteld door een dier. De kangoeroe staat in het Gymtopia programma voor alles wat met springen met touwen te maken heeft. Het favoriete postje van de jonge skippers! 

Wil je starten met rope skipping?
Wil je nieuwe skills bijleren?
Wil je competitie springen?

Neem dan een kijkje bij The Handles in Deinze!  
Alle info omtrent groepen, trainingsuren en inschrijving vind je op de website.